Islamkritik

Islam, en totalitär politisk ideologi som av sina anhängare kräver att de skall eftersträva dominans med alla nödvändiga medel. Saklig och motiverad kritik av islam, koranen och Muhammed, ej riktad mot muslimer som individer eller folkgrupp.

2005/01/15

Palestina, palestinier - var kommer namnet från?

Eftersom mängder av förvirrade européer verkar tro att araberna, eller de så kallade "palestinierna" var på plats först i Israel så kan det vara på sin plats att utreda var namnet kommer ifrån.

Filistéerna - det fientliga kustfolket
Filistéerna var ett av israeliternas fiendefolk och levde i kusttrakterna i nuvarande Israel. Deras främsta gudar var Beelzebub, en av guden Baals gestalter, och Dagon, en fruktbarhetsgud. Området kallades av israeliterna för Filistéen. Vi pratar alltså här om gammaltestamentlig tid.

Pelesheth
Det är osäkert vad de kallade sig själva, ordet är ursprungligen hebreiskt, "Pelesheth", som betyder "kringdrivande", "rörlig", "inkräktare", "invadör". Roten är "Pawlash", som betyder "rulla", "vältra sig i smutsen". Ordet användes i nedsättande syfte av israeliterna.

Hadrianus propgagandakupp
Kejsar Hadrianus döpte om hela Israel till den latiniserade formen "Palestina" för att förnedra judarna efter ett större uppror år 135. Judarna gillade förstås inte att deras land döptes efter deras ärkefiender.

Sjöfarande folk runt medelhavet?
Filistéernas ursprung är osäkert. Enligt vissa var de greker från Kreta, enligt andra en blandning av olika sjöfarande folk runt medelhavet, förmodligen var de av indoeuropeiskt ursprung.

De var hur som helst inte araber, eftersom det inte fanns araber där på den tiden.

Fatah - den arabiska erövringen
Araberna kom först långt senare från trakterna kring vad som idag kallas Saudiarabien, därifrån de spritt sig genom att invadera hela den nuvarande arabvärlden.

Den erövringen kallas i muslimsk historia för "Fatah" = erövring genom Jihad. De krigade, hotade, lurade och missionerade sig raskt fram genom hela mellanöstern, och idag har de flesta icke arabiska, icke muslimska folk som tidigare fanns där antingen flyttat, utrotats, arabiserats, blivit Dhimmi eller muslimer.

Europa nästa, Eurabien?

Här kan du läsa mer om vilka som kallar sig palestinier idag.

http://filiste.exsudo.se/

http://forum.flashback.info/scandinavia/showthread.php?t=97154

http://runeberg.org/nfbh/0139.html

http://www.frontpagemag.com/Articles/ReadArticle.asp?ID=11985

10 Comments:

 • At 14 april, 2007 20:03, Anonymous Anonym said…

  hehehhe vilket skämt du är, patetisk liten konspirationsälskande muslimhatare, lögnare, antagonist, ja vad mer ska man tillägga, jo lägg ner hatet, Islam är här för att stanna och det finns inget du kan göra åt......

   
 • At 17 maj, 2007 17:32, Anonymous Anonym said…

  DRA ÅT HELVETTE!! Är det mildaste jag kan säga till era genomruttna fanskap som förintar 9 miljoner palestinier med NAZISTISKA OCH SIONISTISKA lögner att vi inte äns existerar. Ni har inte äns läst från era egna lögnrika källor som det sionistiska -judiska Bonniers.
  Inte äns Bonniers förnekar det palestinska folket.
  Det tidiga palestinska folket existerade cirka 3000 år fkr. dvs. långt innan Hebréerna la sina smutsiga fötter på vårt land. kannaaniternä är våra förfäder, och vi har många drag från detta semitiska folkslaget som utvandrade från den arabiska halvön till Palestina ca. 3000 år fkr. Och där byggde kanaaniterna Jerusalem. I tiden då filistéerna bosatte sig på Palestinas västkust invandrade Hebréerna(israeliter), Hebréerna var som dåtidens zigenare och termen "hebre" betydde outsider på dåtidens engelska dvs. egyptiska. Under årens gång blandades palestinas samtliga folkslag i hop, det blev en mix, judendomen kom och folk blev judar, och sen följde kristendomen folk konventerade till en ny relgion och andra behöll den gamla relgionen och likaså när islam kom och arabiseringen av Palestinas befolkning var i gång.Nog med historia.
  Modern forskning har fått en slutsats med hjälp av DNA att sanna judar alltså orientaliska judar och palestinier är till 88 % mer identiska med palestinier från andra araber, och att europeiska judar har ingen anknytning alls till orientaliska judar. FÖRSÖK ATT FÖRFALSKA MODERN FORSKNING!
  Lycka till och få in denna slutsats i Bonniers.
  Palestinierna har alltid funnits men vi har inte alltid kallats för palestinier och vi har inte alltid varit muslimer.
  Vi är helt enkelt araber med rötter till det forna Palestina, beviset är utseendet, beviset är språket och den unika arabiska dialekten . Vi är liksom syrier, libaneser och egyptier arabiserade. Men detta betyder inte att vi inte existerar!

  Det finns inget folkslag som dör ut allt fortsätter att existera, indianer finns än idag men enligt konstiga källor så har de dött ut.

  till alla som förintar det palestinska folket med sina dumma kommentarer, TA OCH STOPPA UPP ERA TERMER NÅNSTANS DÄR SOLEN INTE GÅR UPP

   
 • At 23 juni, 2007 12:17, Anonymous Anonym said…

  Och här ovan ser vi två exempel på två musselmaner. Kul folk de där musselmanerna, alltid lika trevliga.

   
 • At 26 augusti, 2007 05:01, Anonymous Anonym said…

  du som skrev den 23 juni.

  om du iinte har något att komma med så varför kan du då inte göra oss tjänsten att dra åt helvete.

  Vad har modern forskning med muslimer att göra? eller läser ni bara de komentarer som ni tycker om att läsa, de som passar er bäst?
  eller är ni en grupp babianer som inte orkar att söka upp information och läsa något vettigt istället för att sprida era nazistiska fördomar om muslimer?
  Fördomar är lika med okunskap, visste du inte det?

  VAD FAN FÅR DIG OCH TRO ATT JAG ÄR MUSLIM???
  Visst jag är arab/ palestinier men jag är kristen.

   
 • At 20 oktober, 2007 23:11, Anonymous Anonym said…

  man märker att denna person som skriver svordomar, är barnslig och kan inte hantera sånt här på ett normalt och vuxet sätt. stackars påg!

   
 • At 04 april, 2008 19:08, Anonymous Anonym said…

  Till killen som säger att hans folk alltid har varit palestinier:
  Från början var palestinier'' en jude i Mellanöstern''. Varför araberna kallas araber är för att en liten hatisk kille vid namn Yassir Arafat kom på ett propaganda trick och döpte dem som bodde i de palestinska autonoma bla bla bla till palestinier för att det skulle se bättre ut om judarna slogs mot en mindre grupp DVS palestinier istället för 300 miljoner.//Erik Martinsson Åberg, Vetlanda.

   
 • At 13 januari, 2009 02:24, Anonymous Anonym said…

  Jag är från iran sägs att jag är muslim,men islamen är på tvingad i i mitt land (VI VILL INTE VARA MUSLIMER O KOMMER ALDRIG VARAR ARABER)vi är persier o bästa vän för Judar.
  Det har vi alltid varit tills fucking Islamister o präster IDIOTER som kallas för imamer kom för 27 år sedan till makten.MEN ISLAM MED ALLA SINA IMAMER KOMMER ATT GÅ UNDER I IRAN:DET LOVAR JAG i en snart framtid

   
 • At 11 februari, 2010 23:25, Anonymous Anonym said…

  den som hatar någån annans religion muslimer eller vad som helst er den typ av människa som hatar sig själv och alla andra på grund av svartsjuka
  dummut att ens läsa detta som han har skrivit villken dum människa du kan ;dra; nån annastans hehehe vilket dum sak han presenterade här islam är den bästa religion som finns

   
 • At 16 juli, 2012 16:02, Anonymous Andy said…

  Myten Palestina

  Javier Solanas Vägkarta till fred är mänsklig visdom som bygger på myter. Guds Vägkarta till fred är Jesus Kristus som bygger på Guds ord, sanningen.

  Vad är Palestina? Varifrån kommer namnet Palestina? Dessa citat och uppgifter är tagna från tidskriften Israels Vän.
  Det har aldrig någonsin funnits en stat med namnet Palestina. Ordet är en omskrivning av filistéerna och namnet Palestina konstruerades av de romerska ockupanterna ca år 100 e Kr för att förnedra och förolämpa judarna, efter att det sista judiska upproret slagits ned. Det var då Judéen som först kallades Palestina.


  Ca 1300 f Kr blev judarna ägare till landet med Josua som anförare. Efter judarnas statsbildning har inte området varit format till någon självständig stat förrän 1948, då Israel återupprättades.

  År 1937 sa en lokal arabledare, Auni Bey Abdul-Hadi, till Peelkommisionen, som föreslog en delning av ”Palestina”: ”Något sådant land som Palestina finns inte! Palestina är ett begrepp uppfunnet av sionisterna! Det finns inget Palestina i Bibeln. Vårt land var en del av Syrien i århundraden.” Araberna i Palestina var politiskt sett inte oberoende i den meningen att man utgjorde en separat politisk enhet. Ahmed Shuqeiri, senare ordförande i PLO sa några år senare till Säkerhetsrådet: ”Det är allmänt känt att Palestina inte är något annat än södra Syrien”.

  Vad är egentligen det ”palestinska folket”? Det är en teoretisk konstruktion för att sätta press på judarna. I mars 1971 publicerade den holländska tidningen Trouw en intervju med Zahir Muhsein, ledamot av PLO:s exekutiva kommitté. Här är ett utdrag av hans uttalande:
  ”Det palestinska folket existerar ej. Skapandet av en palestinsk stat är endast ett uttryck för vår kontinuerliga kamp mot Israel och för arabisk enighet. I verkligheten finns ingen skillnad mellan jordanier, palestinier, syrier och libaneser. Enbart för politiska och taktiska syften talar vi om existensen av ett palestinskt folk.
  Av folkrättsliga skäl kan inte Jordanien, som är en suverän stat med definierade gränser, göra anspråk på Haifa och Jaffa. Palestinierna däremot kan utan tvekan kräva Haifa, Jaffa, Beersheba och Jerusalem. Det ögonblick vi får kontroll över Palestina skall vi vänta mindre än en minut att förena Palestina och Jordanien”.

  Det gjordes ett märkligt uttalande år 1918 av Sharif Hussein, väktare för Islams heliga platser i Arabien. Det beskriver landet före och efter judarnas återvändande.
  ”Landets resurser är fortfarande jungfrulig mark och kommer att utvecklas av de judiska invandrarna. Något av det mest förbluffande som hänt fram tills nu är att palestiniern brukar lämna sitt land, vandra åt alla håll över nationsgränserna. Marken där han var född förmådde inte hålla kvar greppet om honom trots att hans förfäder bott där i över 1000 år. (Jämför judarnas över 3000 år tillbaka till Josua). Samtidigt har vi sett hur judar från främmande länder strömmar till Palestina från Ryssland, Tyskland, Österrike, Spanien, Amerika. Grundorsaken kunde inte undgå dem som hade gåvan till djupare förståelse. De visste att landet var ämnat för sina ursprungliga söner (judarna) med alla deras olikheter, ett heligt och älskat hemland. Dessa landsflyktigas återvändande till sitt hemland kommer såväl materiellt som andligt att visa sig vara en experimentskola för deras bröder som står med dem på åkrarna, i fabrikerna, affärerna och i allt som hänger samman med möda och arbete.”

  Den verkliga ambitionen bakom en palestinsk stat var och är än idag att utplåna Israel.
  Israel kommer att bestå, för det judiska folket stöder sig på bibliska profetior. Det blev hela världen påmind om i premiärminister Netanyahus tal i FN.

  Men det viktigaste är Israels frälsning. I förbundet lovade Gud att beskydda Israels gränser om de lyder Guds ord. Därför kommer Jesus Messias att återvända till Oljeberget för ”han skall komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen” (Apg 1:11) när det judiska folket omvänder sig och säger om Jesus: ”Välsignad är han som kommer i Herrens namn” (Matt 23:39).

   
 • At 20 juli, 2012 01:22, Anonymous Im ARABIC! said…

  TILL DIG FRÅN IRAN. Ditt folk antog Islam och blev inte påtvingade, att ni blev påtvingade är propoganda från er sida för att visa er 'bättre'.
  Och ni kommer aldrig bli araber? Tror du vi ARABER vill ha med er och göra eller? Vem fan är ni framför oss?
  Det vi äger och att palestinier är världens mest utbildade folk kommer ni aldrig komma upp till.

  Perser bästa vän med judar? Haha! Var det därför de slaktade er under Purim och fortfarande firar det?
  Var det därför Iran och Israel skulle hamna i krig under Shahs tid? Trots att Shah var en israel anhängare.

  Iran själ olja från Irak, deras propoganda om Palestina ger dom biljonbelopp. Erat land lever av oss, sen är allt propaganda att ni inte har någon frihet. Ni mer frihet vad man någonsin kan tänka sig men ni gillar 'tycka synd om oss' Typiskt er smuts iranier.

  Ni iranier har ett generöst rykte! Allt från att persiska män är bögiga, era billiga tjejer, att ni är totalt ostolta och försvenskar er, byter ut era persiska namn till svenska. Detta rykte har ni överallt, vart ni än går.

  Ni är inte bara hatade av araber, även av afghaner, azerier, lorer och baloucher och öven av andra. Många där ute driver om er.

  Så gör såhär, plocka dina ögonbryn, sminka dig och klä dig i tajta tjej jeans och försök få ett ligg så slipper du vara så bitter.

   

Skicka en kommentar

<< Home