Islamkritik

Islam, en totalitär politisk ideologi som av sina anhängare kräver att de skall eftersträva dominans med alla nödvändiga medel. Saklig och motiverad kritik av islam, koranen och Muhammed, ej riktad mot muslimer som individer eller folkgrupp.

2004/11/08

Intolerans - en konsekvens av kritiskt tänkande

Daddy War Blogs: "intolerance"

Råkade bara ramla över ett intressant påpekande. "Intolerance is a function of a critical mind, a mind capable of discrimination and judgement"

Tolerans förutsätter ömsesidighet, att vara tolerant i en värld av fanatiker som är beredda att döda dig för att få som de vill är dårskap.

1 Comments:

 • At 15 februari, 2006 00:59, Anonymous UncleBob said…

  Vi har mycket att lära av Danmark!

  Först ett stort TACK! till Jyllandsposten och Dansk Folkeparti och för all del Venstres Statsminister
  Anders Fogh Rasmussen!
  Debatten om muhammedteckningarna har på ett effektivt sätt öppnat ögonen på de blåögda individer som trodde att vi kan tillåta muslimer att styra vår frihet och våra demokratiska spelregler i Sverige.
  Sveriges regering och de flesta "politiskt korrekta" politiker och medier som lade sig platt inför de muslimska hoten om bojkott, självmordsbombare, och våld mot svenskar som vistas i muslimska länder.

  I stället borde man rakryggat sluta upp bakom Danmarks exempel och stödja deras kamp för yttrandefrihet, fritt från Muhammedanernas rabiata klåfingrighet. Men vi ser denna muslimska "offermentalitet" dagligen till leda.
  Här är ett tydligt exempel på hur det kan gå till:
  För drygt ett år sedan tvingade dessa halalslaktare Svenskt kulturliv till reträtt sedan man lyckades mailbomba och hota Världskulturmuseet i Göteborg att censurera en av de upphängda tavlorna med exakt samma motiveringar som de danska muslimerna: De kände sig kränkta av "Muhammed-kopplingen". Detta trots att knappast någon av de "kränkta" hade sett tavlan i verkligheten. Extremisterna på "sinbad.se" spred budskapet bland sina trosfränder och uppmanade alla att sprida bojkotten och hoten vidare via moskéen, släkt och vänner och folk från hemländerna som aldrig skulle sätta sin fot på muséet. Däremot hyllas Usama bin laden, självmordsbombare och Al qaida ofta i detta avslöjande forum:
  http://www.sindbad.se/phpBB2/viewtopic.php?t=3490&postdays=0&postorder=asc&start=0

  Tavlan föreställer ett älskande par och har några rader ur koranen citerade i överkanten. Konstnären är kvinna och själv muslim!
  För en västerländsk betraktare ter sig målningen fullständigt harmlös och säkert hade knappast någon av de hotfulla muslimerna sett tavlan i verkligheten. Man vågade inte ens länka till sidan där den fanns avbildad av fruktan för att den skulle vara "Haram" dvs förbjudet :-)
  Min fråga blir då: HUR FAN KAN MAN BLI "KRÄNKT" av något man inte ens har sett?
  Eftersom de flesta på sinbad.se diskussionssajt är simpla svenska "internetmuslimer" som varken kan stava på svenska och än mindre läsa arabiska kan man verkligen undra vad som är deras EGENTLIGA PROBLEM!
  länk till tavlan : http://galerie-herrmann.com/arts/darabi/scene_d_amour_01.htm

  Världskulturmuseets informationschef Jonas Dahl berättade att de fått över 700 kritiska mejl under några hektiska dagar sedan utställningen invigdes för drygt ett år sedan. En bidragande orsak till denna självcensur var att ”man känner sorg och förfäran över de hot som riktats mot tavlan, museet och dess personal”.
  Så ni som trodde att Danmark var först med att "kränka" muslimer:
  -Tänk om man inte tagit ner tavlan? Om hoten hade ignorerats? Hade Sverige då delat Danmarks öde?

  Denna utveckling mot att vi allt oftare böjer oss för muslimsk utpressning måste stoppas! Förslag: De som inte tål vårt öppna demokratiska samhälle kan flytta till det Islamistiska Paradislandet (Var fan det nu ligger)

   

Skicka en kommentar

<< Home