Islamkritik

Islam, en totalitär politisk ideologi som av sina anhängare kräver att de skall eftersträva dominans med alla nödvändiga medel. Saklig och motiverad kritik av islam, koranen och Muhammed, ej riktad mot muslimer som individer eller folkgrupp.

2005/02/09

Muslimska dödshot mot Världskulturmuséet


"Scéne d'amour", Louzla Darabi Posted by Hello

Dödshot från muslimer
Ovanstående tavla har lett till att muslimer dödshotat personalen på Världskulturmuséet i Göteborg. Ett exempel på muslimsk tolerans.


Det nyöppnade muséet hade en utställning om HIV/Aids, med på utställningen var tavlan "Scéne d'amour" av Louzla Darabi, en muslimsk konstnärinna, ursprungligen från Algeriet.


Koranen och sex - väg till andlighet
Överst på tavlan finns inledningsverserna till Koranen, enligt Louzla Darabi själv vill hon med tavlan visa hur fysisk kärlek är en av många vägar till det andliga.


Islam och kvinnlig sexualitet
Hon ser den också som ett svar på den muslimska kulturens hyckleri i förhållande till sexualiteten, och då speciellt den kvinnliga sexualiteten.


Kvinnoförtryck och fattigdom
Apropå det kan du läsa mer om hur kvinnoförtryck leder till fattigdom, förutom att livet blir förbannat mycket tråkigare på det viset.

Ta gärna en titt på hennes övriga verk här, väldigt vackra skulle jag säga.


Muslimska debattforum
Den här tavlan orsakade förstås hysteri bland många muslimer, och via muslimska debattforum uppmanades det till direkta hotelser, som till exempel detta, av signaturen "qaed_3ata".

"Varenda muslim som läser detta måste skriva, även om ni inte vet vad ni ska skriva, så är det ändå jätteviktigt. Men tänk igenom noga vad ni skriver, skriv inga hot, utan säg att hon ska tänka på vad som har hänt i Holland, USA klarar inte av att skydda sig, frågan är ju då om hon/han klarar av det! Skriv att ni inte hotar henne, men man ska ta lärdom av det som har hänt i Holland och en del muslimer är varken rädda för fängelse eller död, men att ni inte är en av dessa. Hon ska ta det som en varning, inte som ett hot."


Den elake polisen
Ovan finner vi en klassisk hotelse av typen "good cop - bad cop": "Nämen jaaag skulle aaaldrig göra dig något illa, men tänk om jag inte kan skydda dig mot min argsinta kompis. Du vet han är alldeles gaalen och kan göra vad som helst..".

Ingen "good cop"
Självklart är det den snälle polisen som är skyldig till övergrepp, minst lika mycket som hans "farligare" kompis. Ett motbjudande, men enkelt gammalt knep, som aldrig verkar förlora sin effektivitet.


Ge våldet en chans!
Hotet var fungerade tydligen. Museichefen Jette Sandahl plockade lydigt ned tavlan.

Visserligen hävdade hon att hon inte tog hoten på allvar, men det gjorde ju inte Theo Van Gogh heller.

Hur som helst så uppförde hon sig som det förväntas av en Dhimmi.


Triumferande muslimer
Hon uppträdde alltså precis som de mest fanatiska muslimerna ville, och de triumferar nu i sina debattforum. Där man för övrigt inte får komma med några synpunkter som kan uppfattas som kritiska mot islam, det är ju förbjudet med sådana ifrågasättanden enligt Koranen.


Makt över kvinnor, alltid något..
Stämningsläget i deras inlägg anar man en desperat längtan efter "respekt".

Så blir det väl när det enda dessa män/pojkar någonsin kommer att få riktig makt över är deras kvinnor, förutom den makt den hoppas få genom att hota och skrämma andra.


Plikten att hota
De har trots allt enligt Koranen rätt, och till och med när så är möjligt skyldighet att ta till våld för att få sin vilja fram.


Påbjud! Förbjud!
Intressant är här att de som uttalat dessa underförstådda hotelser har följt Koranens bud till punkt och pricka. Det är varje muslims plikt att göra allt i sin makt för att se till att Koranen efterlevs, även från de icke rättrognas sida.

22:42 Dem, som förrätta bönen och giva allmosan, påbjuda det tillbörliga och förbjuda det otilllbörliga, om vi giva dem makt på jorden; ja, av Gud beror alltings utgång.


Islamisering, en process utan slut
Det är en ständigt pågående process, som aldrig tar slut. Det finns alltid något område där man kan bli aningen mer rättrogen, där man ytterligare kan öka sin chans att faktiskt komma in i paradiset.

Vi kan tycka att Saudiarabien verkar strikt, men det blir stadigt värre där, liksom i Pakistan, som alltmer talibaniseras. Kan inte hända här?


Detaljer detaljer
Läs gärna mer om hur långt en muslim måste vara beredd att driva sitt religiösa nit.

1 Comments:

 • At 12 mars, 2010 08:36, Anonymous karro said…

  Du kan inte få någon respekt, förrän du börjar respektera andra.
  Vi har olika miljö och arv med oss på vår resa. Men hur vi tolkar omvärlden är vår egen subjektiva upplevelse. Reflektera över, vill verkligen denna personen dig något ont av att göra detta konstverk?Hon kanske vill att du ska få känna samma lidelse som henne?hennes upplevelse, hur hon känner inför sitt konstverk.varför gör det så ont i dig av att se konstverket?om det nu inte är en sanning?vad spelar det då för roll?
  /vi bör inte lägga locket på,
  i Sverige har vi yttrandefrihet!
  Hot hör inte hemma här i Sverige, hot hör hemma i krig.

   

Skicka en kommentar

<< Home