Islamkritik

Islam, en totalitär politisk ideologi som av sina anhängare kräver att de skall eftersträva dominans med alla nödvändiga medel. Saklig och motiverad kritik av islam, koranen och Muhammed, ej riktad mot muslimer som individer eller folkgrupp.

2005/02/12

Ett livsöde och Sharia, muslimsk lag

Låt oss betrakta bilden av en ung kristen flicka i ett islamiskt land, till exempel Sudan.

När hon är fyra år gammal rövas hon bort från sina föräldrar i en slavräd. Hon ges ett nytt muslimskt namn, och tvingas under vapenhot att be som en muslim.

Vid fem års ålder omskärs hon.

Vid sex års ålder är hon förlovad med en äldre man.

Vid nio års ålder gifter hon sig med med honom och blir regelbundet våldtagen.

Under det följande året blir hon slagen dagligen.

Vid tio års ålder blir hon våldtagen av en annan muslim, och döms till döden eftersom hon anklagas för att ha uppmuntrat honom.

Natten före sin avrättning våldtas hon av en fängelsevakt och försäkras att hon kommer att få tillbringa evigheten i helvetet.

Nästa dag piskas hon till döds.

Detta var ett fiktivt fall, men det är en livshistoria som har upplevts av många flickor.

Liknande saker kan hända även i andra kulturer och andra länder.

Men...

Under hela hennes korta liv har ingen av de som gjort henne illa brutit mot någon muslimsk lag.

Hur kan muslimer hävda att sharia och en islamisk stat skulle ha något som helst värde, hur deras religion skulle förtjäna någon som helst respekt?

12 Comments:

 • At 08 april, 2005 12:41, Anonymous Anonym said…

  Snälla människa, om flickan är kristen är troligen även hennes föräldrar kristna. Och för din upplysning vill jag informera om att händelse som den du skrev likaväl kan ske hos kristna som hos muslimer, inte skulle du väl kalla det för typiskt kristet, eller? Det är skillnad på vad du kallar religion och tradition, vad du beskriver har ingenting med Islams lära att göra och om du hade någon som helst bildning skulle du också veta det.

  Det är i de mörkaste skogarna som de största fördommarna frodas, kanske dags.....

   
 • At 10 april, 2005 22:03, Blogger Runnymede1215 said…

  Till att börja med, att angripa kristendomen (vilket kan vara fullt motiverat) friar inte islam från dessa anklagelser på minsta sätt.


  Du byter ämne och begår det argumentationsmässiga felet att två fel skulle medföra ett rätt, Tu Quoque.


  Slaveri är tillåtet enligt islam.


  Omskärelse av kvinnor rekommenderas, Muhammed sade själv "Reduce the size of the clitoris but do not exceed the limit, for that is better for her health and is preferred by husbands".


  Muhammed gifte sig med Aisha när hon var sex år och hade sex med henne när hon var nio.


  Våldtäkt inom äktenskapet anses inte möjligt inom islam.


  Det är enligt islamisk rättstradition fullt motiverat och rimligt att hävda att en kvinna som blir våldtagen uppträtt "oanständigt" och själv uppmuntrat till våldtäkten, följden av detta blir ofta dödsstraff för kvinnan.


  Att det ovan nämnda kan ske hos kristna är självklart, men enligt kristendomen är alla dessa handlingar att betrakta som brott, så icke enligt islam.


  Det är möjligt dock, att den sista våldtäkten natten innan hennes avrättning innebar ett brott också enligt islam. Eftersom det dock inte lär finnas fyra vittnen till denna våldtäkt kan ingen dömas för den.


  Ditt påstående om att det beskrivna inte har något med islams lära att göra är helt felaktigt, vilket de bifogade länkarna visar.


  Apropå bildning så stavas "fördomar" med ett "m".


  Du fullföljde inte meningen "kanske dags...", för vad?

   
 • At 08 april, 2007 21:06, Anonymous Anonym said…

  Att allt det du har skrivit om flickan stämmer med islams regler och normer håller jag med. Men kristendomen är inte bättre. Den har bara förts åt sidan av sekulära människor. Vi vet alla hur det var i medeltiden. Nu har islam samma roll. Och vi sekulära människor måste bli aktiva i kampen mot religion som håller på att skörda liv runtom i världen
  Afsaneh Vahdat

   
 • At 21 oktober, 2007 23:47, Anonymous Anonym said…

  Tjusigt Runnymede1215! Ibland behövs så pass enkla och pedagogiska förklaringar för att poletten skall ramla ned hos allmänheten.

  Problemet är att islam kallas religion, när det egentligen borde betecknas som en fascistoid politisk ideologi. Av historiska skäl närmar vi oss religioner med respekt de inte förtjänar, och drabbas ofta av blindhet inför de mest uppenbara idiotier.

  Till Afsaneh Vahdat vill jag säga att jag håller med dig, kristendomen är också en plåga. Kanske ta du ta på dig att knåpa ihop en lika illustrativ liten berättelse om de övergrepp som begås i dess namn. Övergreppen skall precis som då det gäller Runnymede1215s exempel inte vara teoretiska, utan verkligen ha skett. Jag är för dålig på krsisten historia för att våga mig på en sådan uppgift, just nu åtminstone.

   
 • At 17 december, 2007 20:02, Anonymous Anonym said…

  fuck you, vem tror du att du är? du är inte muslim och det märks. va bara tyst. Islam är den bästa religionen och jag ska inte säga mer än så, Allah hör och ser allt.

   
 • At 18 december, 2007 13:17, Anonymous Anonym said…

  För det första!

  Här märker man att du verkligen att du har missuppfattat hela Sharia lagen!

  OM du nu skulle haft bättre kunskaper om religionen fattat att människorna i de FATTIGA områderna har tolkat fel och gjort det mer till en tradition som har fortsatt i generationer.
  Det här med att tjejer ska bli omskärda står varken i Koranen eller Muhammed's Hadither.
  Nästa gång du kritiserar Islam tycker jag verkligen att du letar upp rätt fakta så att du får rätt kunskap och inte skämmer ut dig själv med en svag kritik som inte ens håller.

  Ja det märks väl att du inte ser positivt på Islam genom att du framför gamla och osanna händelser för att framföra negativa delar av Islam. LÄS ordentlig så fattar du bättre!
  ..

   
 • At 18 april, 2008 22:40, Anonymous Anonym said…

  Hej!
  Angående det ovan nämnda ämnet.Jag måste säga att Islam är nog bland det mest feltolkade och missförstådda relgionet.Och då syftar jag inte på intelligenta europer utan människor i tredje världen som knappt har mat för dagen men försöker ändå följa islam och sharia lagarna.För det första så är det en otrolig stor förolämpning mot GUD och profeten Muhammed."Att ljuga för Gud är en mycke värre brott än att inte tro på honom".
  Det profeten Muhammed sa var att den svåraste biten för människan är Jihad mot sig själv ,dvs att rensa sin egen själ.Ha en ren samvete.Tanken med sharia lagarna är att hjälpa dig med detta.Men Sharia är någonting mellan dig och Gud.Har absolut ingenting med någon annan att göra.Att tillämpa sharia lagar i ett land eller samhälle är ingenting annan hyckleri mot Gud.

  Gud välsigna dig

   
 • At 08 augusti, 2008 21:04, Anonymous Anonym said…

  jävla niggrer ut ur sverighe bums äckliga svarta helvete

   
 • At 31 oktober, 2008 14:25, Anonymous Anonym said…

  asså hur kan du skriva så om islam,bara för at tjejen fick omskäras i sudan betyder det inte att alla inom islam gör det ?och Runnymede1215 vafan säger du att mohammed gifte sig med aisha när hon var 6 år de vetdu fan inte du är väll inte muslim och har läst koranen på arabiska eller ?

   
 • At 11 januari, 2009 15:02, Anonymous Anonym said…

  Jaa jag ser väl hur du tänker, men du har ett ganska närsynt sätt att tänka på;

  1, slaveri handlar inte om religion. Profeten mohammed friade många slavar i sitt liv. Och många kulturer och länder har hanterat slavar. Koranen säger inte "alla bör ha en slav" och den kanske inte säger tvärtom, men den säger att alla är lika inför gud = alla är lika värda!!!

  2, omskärelse är kulturellt och förekommer mest i Afrika, ej så mycket i mellanöstern

  3, våldtäkt handlar om att tvinga sig på någon sexuellt, även det finns det lagar MOT inom islam (annars skulle det inte finnas något straff på det). Det västerländska kristna äktenskapet kom ifrån att man tvingade sig på den man ville gifta sig med och man symboliserade att man ÄGDE sin fru genom att hon bar en ring.

  4, Man vet inte exakt hur gammal Aisha var, vissa källor säger 9 och vissa säger 19, du kan inte bara använda dig av en källa!

  5, Lagar inom islam kommer från sharia, som inte alls kommer från profeten eller religionen i min mening. Sharia-lagarna tog form efter hans död. Det kan efterliknas de kristna lagarna eller t.o.m bibeln eftersom de tog form ca 100 e.kr. Sånt handlar på så sätt mest om kultur med vissa inslag av religion, och där kommer också synen på kvinnan från,,,EJ FRÅN RELIGIONEN ALLTSÅ! Samma sak som jesus inte alls sa att han var gud eller guds son men Petrus tolkning menade det.

  Sammanfattningsvis så vill jag säga att du bör skilja på religionen och den uråldriga kulturen. Profetens effekt på området var utan tvekan positivt, inte bara för alla muslimer utan hela världen eftersom mycket teknologi,vetenskap och literatur kom från muslimerna då de hade sin guldålder, men det kan man också egentligen säga komma från kulturen :)....

   
 • At 11 januari, 2009 15:15, Anonymous Anonym said…

  Skulle bara vilja tillägga att om man inte riktigt är överens med ett parti/kultur/religion så är inte det bästa att skriva en blogg om hur mycket man hatar partiet med partiska källor..., utan för att verkligen vara civiliserad så bör man ta sig ut i verkligheten och prata med de som man inte är överens med och försöka förstå varför saker är som det är och hur de tänker...om du inte är så religiös så tror du säkert inte på att människor är svarta eller vita utan alla är gråa, ingen är helt och hållet ond eller tvärtom, utan man har bara olika åsikter och tankar.

  Din blogg får bara andra mindre utbildade människor att läsa och tro på det de läser utan att kritisera det, och det bygger ett hat som inte är sunt för något samhälle.
  Du bör också kritisera dina källor...man kan inte bara läsa och tro det man tycker låter rätt/bra. För en mer vetenskaplig kritik bör du hämta fakta från anti- till pro- propagandan och de mer i mitten. Just då, när man är som mest objektiv kan man se vad som är rätt eller mindre rätt...

   
 • At 19 februari, 2009 22:25, Anonymous Anonym said…

  Vafan tror ni om islam? ni är helt tröga!! snälla, er hjärna är så liten så att ni bara kan fatta en sak som har stått i en tidning eller nått liknande en gång.
  I det samhället som Muhammed levde i brukade man ha flera fruar för att bli omtyckt av andra( bara inom politiken på den tiden)

  Det var hans vän Abu-Bakr som ville ge sin dotter till muhammed, och muhammed ville inte att hans vän skulle bli ledsen så han gifte sig med Aysha. Det var alltså traditionen INTE RELIGIONEN.

  Här i sverige är alla gamlingar pedofiler. Det är sant, Sverige är det landet som har flest pedofiler i helva världen. Alla som är emot islam har problem i hjärnan. A

   

Skicka en kommentar

<< Home