Islamkritik

Islam, en totalitär politisk ideologi som av sina anhängare kräver att de skall eftersträva dominans med alla nödvändiga medel. Saklig och motiverad kritik av islam, koranen och Muhammed, ej riktad mot muslimer som individer eller folkgrupp.

2004/09/14

Tillåter islam slaveri?


Borde vara en enkel fråga som en ärlig muslim skulle kunna svara på med ett "Ja", eller ett "Nej".


Muhammed hade slavar
Och enkelt är det ju.

Slaveri är inte förbjudet i islam. Muhammed hade slavar. Han hade sex med sina kvinnliga slavar och enligt uppgift var han snäll mot dem.

Enligt muslimerna var Muhammed en underbar person, men han hade ju slavar..


Sedan blir det visst mer komplicerat...
Letar man på nätet efter besked från muslimska lärda så blir det genast mer komplicerat, verkar det som.

Långa utläggningar om att det "egentligen" är förbjudet idag, att slaveri förstås är omöjligt när alla väl är muslimer, att en slav kan bli fri genom att bli muslim, att islam är en så fantastisk religion eftersom den har så fina regler för hur snäll man måste vara mot slavar, att det bara är krigsfångar som får vara slavar och att de otäcka kristna minsann hade slavar och var mycket elakare mot dem, att slaveri försvunnit inom den muslimska världen (lögn) och att det beror på islam (?) och bla bla bla. ...

Långrandiga, osammanhängande och tämligen desperata försök att dölja sanningen.


Ärliga muslimer om slaveri
Men de finns ju de muslimer som redogör för islams inställning till slaveri på ett ärligt sätt.

Enligt dem så är slaveriet en välsignelse för slaven

Slaven kan lära sig förstå makten hos en mänsklig härskare, och på det viset lära sig förstå makten hos den sanne, gudomlige härskaren. Slaveriet skall alltså ses som en akt av nåd.

Det är förstås logiskt för den som vill vara slav under Gud.


Men.. Muhammed hade ju slavar..
Saken kan inte vara enklare.

Muhammed hade slavar och därför är slaveri tillåtet, även om det nu "bara" skulle röra sig om krigsfångar.

Men eftersom islam nu predikar krig mot alla som inte vill underkasta sig deras dominans så är ju vem som helst hotad av slaveri.


Koranen - öppen för alla
Eftersom Koranen skall vara enkel och lättfattlig så finns det ingen auktoritet inom islam som kan säga till den muslim som vill ha slavar att det är förbjudet.

Han kan ju själv enkelt dra slutsatsen att det är tillåtet genom att läsa om Muhammeds egna slavar i Koranen och Hadith.

Det är därför som ytterst få muslimer vill kritisera sudaneserna när de förslavar svarta afrikaner.


Bäst att hålla tyst?
Istället håller de tyst, förnekar det eller försöker låtsas som ingenting. De vet att de inte uppriktigt kan fördöma slaveri utan att häda.

Att hävda att slaveri skulle kunna vara förbjudet i ett rättroget islamiskt samhälle skulle vara en lögn, vilket skulle kunna motiveras med Taqiaa, en taktisk lögn för att gynna islam.


Varför kan slaveri inte förbjudas?
Inom islam är det lika illa att förbjuda det tillåtna som att tillåta det förbjudna.

För en rättrogen är detta att sätta sig själv någon, något eller sig själv vid Guds sida, Shirk, den värsta formen av synd.

7.31 Säg: "Min Herre har blott förbjudit skändlighet, både uppenbar och hemlig, synd och otillbörlig förhävelse, så ock att vid Guds sida sätta sådant, varom han ej nedsänt något bemyndigande, och att påbörda Gud vad I icke veten."

Om slaveriet inte uttryckligen förbjuds i Koranen är det alltså tillåtet.


Varför finns inte slavar i alla muslimska länder?
Enda anledningen till att slaveri faktiskt inte är tillåtet i de flesta muslimska länder idag, är att de vet att det inte skulle tolereras av en västerländskt dominerad värld.

De politiska konsekvenserna skulle bli alltför besvärande, och muslimer har rätt att tillfälligt ge vika inför övermakten.


Slutsats, slaveriet måste återinföras
Varje muslim måste när så är möjligt verka för att Sharia skall gälla fullt ut.

Varje muslim måste om så är möjligt verka för att återinföra slaveriet.

31 Comments:

 • At 13 juli, 2006 18:27, Anonymous Anonym said…

  Detta var något utav de mest osammanhängande och osanna jag läst på länge.
  Visst vet jag om att det är många som försöker förstöra och splittra muslimer samt sprida falska lögner för att ge oss dåligt rykte.

  Dock var din text och dina hänvisningar inget annat än usla försök.
  Att slaveri är tillåtet är fel, det är ifall att slaveri skulle hjälpa en människa till ett bättre liv som sådant kan ske. Inget jag förväntar mig att en västerländsk partisk och trångsynt person som du skall förstå, men det är väldigt fel av dig att skriva osanna saker, omoraliskt om inget annat!

  Allah håll de som försöker splittra din sanna religion borta!

   
 • At 14 juli, 2006 13:32, Blogger Runnymede1215 said…

  Osammanhängande?

  Jag ställde en enkel fråga om slaveri var tillåtet enligt islam och svaret var ett entydigt ”JA!”, med belägg från muslimska källor! (Fler följer nedan)

  Sedan förklarade jag (självklarheten) att eftersom gud tillåtit (koranen= guds ord) slaveri..., så får människor inte sätta sig över vad gud bestämt och förbjuda det.

  När muslimer får makten så måste de alltså legalisera slaveri.

  Eller menar du att islam skulle få bli en religion skapad av människor och vad de nu råkar ”tycka” om saker?! Då blir ju islam lika ”korrumperad” som kristendomen, eller hur?

  Det innebär förstås att DU som muslim inte får motsätta dig att slaveri legaliseras, du måste till och med verka för det efter bästa förmåga! Om du inte vill brinna i helvetet förstås.

  Hoppsan, så går det visst om man är förvirrad nog att lyssna på en pedofil. (Pedofili måste förstås också legaliseras, gud själv har ju tillåtit det)

  Men men.., vad bråkar jag om.., du erkände ju redan själv att jag har rätt och talar sanning.

  Du skrev ju att slaveri skulle vara tillåtet om det skulle "hjälpa en människa till ett bättre liv". Jaha.., så var det med det.

  Vem avgör om det skulle "hjälpa en människa till ett bättre liv"? Inte slaven i alla fall, snarare det muslimska herrefolket.

  Vi icke-muslimer kommer att vara sååå tacksamma över att få bli slavar.

  Visserligen är det kanske snäppet värre än att vara Dhimmi, men tack så hemskt mycket för att ni inte dödar oss. (För det är ju de tre alternativen vi har).

  Lite mer muslimska källor som visar att slaveri är tillåtet, det nämns ju ofta i koranen, som en självklarhet. Ingenstans sägs att det skall förbjudas eller avskaffas, bara att det är ”snällt” att frige en slav (ååh.. tack så jävla mycket).

  33:50 - "Prophet, We have made lawful to you the wives to whom you have granted dowries and the slave girls whom God has given you as booty."

  23:5 - "... except with their wives and slave girls, for these are lawful to them:..."

  Ser man på, du får till och med ha sex med dina kvinnliga slavar – grattis! Eftersom de är just ”slavar” (ägodelar), så har de inte rätt att säga nej – ännu mera grattis!!!

  Lite Hadither kanske?

  Vad sägs om Sahih Bukhari (starka hadither) Vol. 7-#137 Narrated Abu al-Khudri: "We got female captives in the war booty and we used to do coitus interruptus with them. So we asked Allah's messenger about it and he said, "Do you really do that?" repeating the question thrice, "There is no soul that is destined to exist but will come into existence, till the Day of Resurrection.""

  Vol. 5-#459 Narrated Ibn Muhairiz: "I entered the mosque and saw Abu Khudri and sat beside him and asked him about coitus interruptus. Abu said, "We went out with Allah's messenger for the Ghazwa (attack upon) Banu Mustaliq and we received captives from among the Arab captives and we desired women and celibacy became hard on us and we loved to do coitus interruptus. So when we intended to do coitus interruptus we said "How can we do coitus interruptus without asking Allah's messenger while he is present among us?" We asked (him) about it and he said "It is better for you not to do so, for if any soul (till the Day of Resurrection) is predestined to exist, it will exist.""


  Ser man på, Muhammed gav sitt godkännande för våldtäkt av kvinnliga krigsfångar! Det innebär alltså att din ”religion” tillåter våldtäkt. (Och måste legalisera det).

  Eller menar du att de kvinnor som sett sina män, söner och fäder bli slaktade, samma dag skulle ha blivit så sexuellt upphetsade av de virila muslimska krigarna att de ville ha sex med dem? Hmm.., jag finner det lite osannolikt, men muslimerna kanske var jättesnygga och charmiga. Vad tror du?

  Nåväl, låt se.., vi har nog redan kommit fram till att du faktiskt höll med mig om att det jag skrev var sant. Men du kallade mig omoralisk..

  Jag tycker att slaveri är fel, pedofili är fel och att våldtäkt är fel. Jag tycker att det enligt västerländsk rättstradition bör vara ovillkorligen förbjudet.

  Du följer en ”religion” där alla dessa fenomen; slaveri, pedofili och våldtäkt är tillåtna, en religion som tvingar dig att försöka legalisera dem.

  Vem av oss är omoralisk tycker du?

   
 • At 17 februari, 2007 18:45, Anonymous Anonym said…

  [2:177] Rättfärdighet är inte att vända era ansikten mot öst eller väst. Rättfärdiga är de som tror på GUD, på den Sista Dagen, på änglarna, på skriften, och på profeterna; och gladlynt ger de pengarna till släktingarna, de föräldralösa, de behövande, den resande främlingen, tiggaren, och för att befria slavarna; och de iakttager Kontaktbönerna (Salat), ger den obligatoriska välgörenheten (Zakat); de håller alltid sitt ord när de lovar något; de håller ihärdigt (tålmodigt) ut trots förföljelse, motgång och krig. Dessa är de sanningsenliga; dessa är de rättfärdiga.

  På den tiden fanns det slavar, om det skulle komma förbud direkt, så skulle slavarnas liv riskeras av att torteras extra och dödas av dem som äger de. För inte spilla blod så rekommenderas att befria de med ens egna pengar. Om islam förespråkar slavar så skulle även finnas instruktioner på hur handel av slavar ska ske. Alltså hur slav handel ska gå till precis som hur en skilsmässa ska ske i KORANEN.

   
 • At 17 februari, 2007 19:46, Anonymous Anonym said…

  hej

  Det jag skriver nu har inget med slaverie att göra.

  utan det har med din koran översättning. Jag gick in där för att läsa en av verserna, men jag kan säga dig att redan från den första versen 2:6 så är den fel översatt.(eftersom jag kan arabiska, behöver inte heller betyda att jag är arab.) Så hur kan du välja att gå ut efter en sådan koran översättning om du vill förmedla att du är anti-islam. Att välja den äldsta koranen på svenska innebär inte att den är rätt. Om jag vore du så skulle jag försöka använda också andra översättningar. Det är samma sak som att skriva en uppsatts. Källorna till den måste vara trovärdiga och flera olika.

  "2:6 Gud har förseglat deras hjärtan och öron, och över deras ögon är ett täckelse; ja, dem väntar ett förskräckligt straff."

  Den säger något helt annat;
  ”Att hur mycket du än varnar eller inte varnar de icke troende som väljer att inte tro så kommer de aldrig att tro.”

   
 • At 23 maj, 2007 23:17, Anonymous Anonym said…

  runnymede1215 du borde veta att du är en av världens största lögnare och MYTOMAN DU KAN INGET ANNAT ÄN ATT SPRIDA FALSKA LÖGNER !!! Du vet ingen ting om ISLAM. Islam är den enda sanna religionen blunda inte för saningen INGEN HAR RÄTT ATT SÄGA FEL OM ISLAM.

  HÄR ÄR SANN FAKTA OM ISLAM
  Presentation av Islam
  Det är få människor på jorden idag som inte har hört någonting om Islam. Ändå förvånas folk
  ofta när de förstår att islam är ganska olikt deras förstå intryck. För Islam är inte som det
  framställs i västerländska medier, Islam är inte arabisk kultur och inte heller en religion i
  betydelsen en rent privat övertygelse (eller oftare spekulation) om vår existens.
  Islam är i Västvärlden mycket allmänt känt för vad det inte är! Aktivt förtal och
  smutskastning av Islam har blivit ett uppdrag och ett mönster för vissa grupper inom politik,
  media och underhållning. Vanliga människor har oftast hört om eller läst om Islam från källor
  som är kritiska (till och med fientliga), eller författare som haft koloniala eller
  missionärsmotiv, vilket ofta har gett en viss vinkling åt tolkningen av Islam i västerländskt
  tänkande.
  Islam är en frivillig relation mellan en individ och hans Skapare. Den framträdande
  skillnaden mellan det här och andra religioner är att Islam vägrar att acceptera någon som helst
  form av skapelse som en gudom värd att dyrkas. Islam betonar dyrkan uteslutande av den
  Ende som skapat himlarna och jorden, och som hela skapelsen slutligen ska återvända till. Det
  är inte en ny religion utan fortsättningen på och kulmen av föregående monoteistisk religion –
  samma sanning som uppenbarades av Gud för alla profeter. Därför är den till för alla folk i
  alla tider.

  ALLT SOM PROFETEN MUHAMMAD (CSW) HAR SAKT ÄR SANT PROFETEN ÄR ALLAH BUDBÄRARE.
  SÅ SLUTA SKRIVA LÖGNER OM DEN RENA RELIGIONEN. DET ÄR ERAN PRÄSTER SOM ÄR ORENA LÖGNARE OCH PEDOFILER.

  GÅ IN PÅ DEN HÄR HEMSIDAN OM DU VILL LÄRA DIG OM ISLAM.

  http://www.mdstud.chalmers.se/~vivi/aboutme/UpptackIslam.pdf

   
 • At 16 augusti, 2007 21:19, Anonymous Anonym said…

  "INGEN HAR RÄTT ATT SÄGA FEL OM ISLAM." Fantastiskt.

  "Anonym", du är en lydig liten slav under en människofientligt tankekontrollsystem konstruerat av primitiva (men smarta) människor.

  Du kommer dessutom inte med ett enda argument mot vad Runnymede säger.

  Däremot måste jag hålla med dig i din upprördhet över att Mohammed kallas pedofil. Själv blir jag oerhört upprörd varje gång någon dristar sig till att kalla den heliga Profeten (FVMH) för PEDOFIL. Jag menar, att bli betuttad i en fyraåring, gifta sig med henne när hon är 6 år gammal och sedan ha vild och stånkande sex med henne när hon är nio och fortfarande leker med dockor är väl för fan HELT NORMALT BETEENDE?!?! Faktum är att det är ett beteende som borde hållas upp som en förebild för mänskligheten, liksom alla andra av Profetens gärningar! Eller hur?

  Jag blir ohyggligt upprörd, iallafall, mot dessa grava förolämpningar mot Profeten.

  Och jag kräver en ursäkt!

  Allahu Akbar.

   
 • At 29 september, 2007 00:01, Anonymous Anonym said…

  Jalla balla salla allah. Varför så jobbigt många a:n i arabiskan?

  De två fulaste språk i världen måste vara arabiska och finska. De förstnämnda kan läsa en poetisk kärleksdikt från 700-talet och ändå låter det som om de ska erövra världen. De sistnämnda kan läsa ett kapitel ur Mensas bästa tips och ändå låter det fruktansvärt efterblivet.

  Sorry finnar och araber...

   
 • At 18 november, 2007 17:22, Anonymous Anonym said…

  jag tycker grovt synd om dig asså jag e typ tolv år och mycket smartare än dig. asså vart fan fick du det där ifrån. om han behandlar slavar bra e dom väl inga slavar för de blev betalade eller gjorde det frivilligt. asså sök efet mer fakta.
  ps. om inte jag var en sån god muslig skulle jag ha sökt upp dig och knulla upp din mamma.

   
 • At 24 december, 2007 02:21, Anonymous Anonym said…

  Till Amal...
  Du är verkligen dum i huvudet.
  Du är precis som andra idiotiska, pedofilistiska, primitiva, inavlade, (listan kan göras jävligt lång) muslimer.

  Ditt svar är så typiskt muslimskt man kan tänka sig. Istället för att använda intellekt så hotar ni med våld(våldtäkt i ditt fall) och död.

  Jag hoppas verkligen på att Europa vaknar till liv snart och kör ut varenda jävla muslim ur Europa.
  Mvh Europé

   
 • At 26 december, 2007 20:24, Anonymous Anonym said…

  Jag har inget emot folk som kommer till sverige som sköter sig och följer Svenska lagar så kan man låta dom stanna men om dom är fanatiker som amal så borde man skicka tillbaka dom :)

   
 • At 26 december, 2007 20:29, Anonymous Anonym said…

  BEHEAD THOSE WHO INSULT ISLAM.
  haha löjligt vi ger dom donationer så dom överlever så hotar dom oss dom kan rita vad dom vill om jesus eller gud inget händer men om vi gör en tekning på mohammed med en hundkropp då blir det liv konstigt att muslimer blir förnedrade av en hundkropp är inte det människans bästa vän? är det inte hunden som blir förnedrad över att ha en sånt primitivt huve på sin kropp??

   
 • At 26 december, 2007 20:32, Anonymous Anonym said…

  profeten är en förvirrad pedofil som springer omkring på gatorna och våldtar barn och dom dyrkar han ahaha

   
 • At 01 januari, 2008 04:16, Anonymous Anonym said…

  om slaveri:
  koranen var den första boken som säger att alla har samma rättigheter och kvinnorna har rätt att arva.Dessutom DU säger att islam säger att om man är icke muslim då får man dödda den där person men tyvär vad du säger är 100% fel jag kan bevisa , spanien var under islamiskmakt och juderna och kristna levde som de andra muslimer och hade lika rättigheter utan att man förstör deras heliga platser , i palestina sammasak men frågan till dig när kristna tog makten i spanien vad hade de gjort med muslimer och juderna ? och när juderna fick makten i palestina vad som hade hänt, kan du säga till mig varför du kan inte gå till Palestina för pilgrim ?och samma för mig som muslim jag kan inte gå till Aqsa mosken och säkert du vet varför utan förklaring, jag ska tillbaka till din fråga om slaveri du säger att muslimer behandlar fel de svarta (sudan)eller vem som helst men du har ingen idee att den första som blev Mo´azin ( pray caller) var en svart som heter Bilal och han har en stor betydelse för alla muslimer och det var från mer 1400 år sen ,dvs vi har varit de första som gav svarta mer rättighet även om den tog tid men vem hade ideen och började först och du säger att Arabländerna han förbjudit slaveri på grund av västerländerna dvs Europa om jag fattar rätt vad du menar , till 1500 talet Europa hade inget och börjat att lära sig från Araberna och Muslimer sen utvecklade de systemet men grunden kommer från Islam dessutom alla vet hur de svarta blev behandlat i västerländer till Malcolm x och Martin luther King har kommit för att kämpa mot anti-rasism västerländerna är inte perfekt som du säger men det finns alltid folk som tolkar religion på deras egna synpunkter så det kan göra en stor förändring från realitet och den bästa exempel G.W BUSH som hade använt ord från biblen , bara för att ljuga för att alla vet om Kristendom att den har en stor respekt och betydelse och såna människor kan använda religion eller vers eller vad som helst för att ha mer makt sammasak som Ben Ladin frågan om Mohammed PEACE BE UPON HIM hade slavar , det finns inget som säger så har du en bevis ? du säger några böker och jag har massor av böker som säger konstiga tolkning om bible det betyder det finns alltid folk som kan tolka vad som helst och hur som helst men det betyder inte att saker på den negativa sätt som du ser men jag ska svara på den här frågan jag sog den där del som du hade postat på websidan om Koranen ordet slave girls på arabiska MA MALAKAT AYMANAKOM men inte ABD vad är som skilnaden? jätte stor på arabiska det finns ord som man kan inte tolka till engelska så man använder ett annat men den säger inte direkt samma betydelse MA MALAKAT AYMANAKOM kan bli en tjej som jobbar hos dig med betalt och bra behandling fast att den har ingen familj på grund av krig eller kan bli hämtad från ett annat land innan Islam eller kan bli en tjej som hennes förädrar dog eller blev kastad och den har rättighet att göra som hon vill men inte typ gå när som helst och med vem som helst för att man fruktade att de gör fel med andra folk så man kommer man direkt till den som ansvarig till den här tjej och det blir problem men hon är ingen slav så man kan inte säga ett ord direkt om du har ett ord som säger hela den här förklaring då blir jag taksam för att det finns inte på svenska inte heller på dem andra språk så är det förklaring till din frågan om slave girls. om pedofilism , vet du den är bra frågan Birgitta den heliga hur gammal var hon när hon var gift 13 år !! och hade en stor betydelse för den svenska kyrkan för att hon var troende och massor av folk giftade sig i den där period under 20 år inte bara Islam eller Kristendom men också i Judaism för att i den där period folk hade inte mycket att göra som idag och hade inte samma system som vi har idag men jag ska också fråga dig hur många i Sverige har giftat sig under 15 år i de senaste 100 år ? massor för att systemet var så i hela världen inte bara i Sverige en sak till vem skapade den där ord och pedofilism ? den har kommit från typ 15 eller 10 år sen för att som jag hade sagt systemet har förändrat och man vill ge unga tid att studera och bli mogna osv coh faktiskt den är jätte positivt till den här period som vi lever men jag kan inte jämnföra de som levde från 1000 år sen och idag på ett jämnlik sätt man måste alltid fundera hur och varför innan man säger de var så ,om våldtäkt det låter jätte konstig för att islam säger att de kan gifter sig 4 kvinnor men inte våldtäka det betyder polygami och säg inte att du tror inte på Abraham som var gift med 2 kvinnor ( sara och hagar ) annars du tror på helt annat sak än kristendom för att Abraham var fadern till de 3 största relgion så i den där period att gifta flera kvinnor var bra istället att sova med de och kasta åtminstone man vet vem var fadern och de har rättigheter mot deras barn så det var ett framsteg till förbättring idag du säger jag är mot pedofilism och mot andra saker men utan den där uttveckling du skulle tänka på samma sätt .om våldtäkt , jag vill säga till dig den franska och britiska koloni i Arabvärlden och Afrika hade drabbat mer än vad vad du tänker de hade riktig våldtäkt massor av kvinnor och historian har registerat såna händelse dessutom USA´s historian som är full med våldtäkt mot de svarta och en bra exemple Malcolm x pappan var en vit som våldtäkte Malcolms mama så kristna också har gjort men principen och sanningen måste man säga att religionen har inget med dem konstiga folk som reaggerar mot dem andra på ett fel sätt men jag vill säga att västerländer har också en stor bakgrund med slaveri och våldtäkt kanske mer än arabländerna jag väntar ditt svar för att jag vet att du kommer att säga andra saker men jag är alltid här för dig min kompis och jag häslar dig med PEACE BE UPON U och GOTT NYTT ÅR 2008

   
 • At 14 februari, 2008 23:50, Anonymous Anonym said…

  Hej, jag har varit Muslim 4 år sen och jag har studerat Islam och min pappa dog Präst. Jag vet vad Islam till låter eller inte. om Slav, yes Islam följer samma gamla regler och till låter Slaveri. och om kvinnor och rättigheter :) jag undrar hur står det till när alla kan se att de finns ingen respekt för båda man och kvinna i Islam och jag vissa dig Koranen som säger så.

   
 • At 08 mars, 2008 20:45, Anonymous Anonym said…

  it7iyuiuiuoup

   
 • At 04 april, 2008 19:27, Anonymous Anonym said…

  Att judarna behandlats väl är en kopiös lögn, dem fick inte ens ha lika höga hus som muslimer för att visa underkastelse.

  Liten (EJ uttömmande) förteckning över muslimska massakrer på judar FÖRE 1948:

  * Medina (Saudiarabien) 627
  * Khaybar (Saudiarabien) 629
  * Fez (Marocko) 1032
  * Granada (Spanien) 1066
  * Fez (Marocko) 1146
  * Marrakesh (Marocko) 1146
  * Sijilmasa (Marocko) 1148
  * Fez (Marocko) 1275
  * Fez (Marocko) 1465
  * Tu-at (Algeriet) 1492
  * Alger (Algeriet) 1736
  * Basra (Irak) 1776
  * Stora delar av Libyen 1785
  * Tetuán (Marocko) 1790
  * Alger (Algeriet) 1805
  * Alger (Algeriet) 1815
  * Bagdad (Irak) 1828
  * Alger (Algeriet) 1830
  * Tabriz (Iran) 1830
  * Mashhad (Iran) 1839
  * Marrakesh (Marocko) upprepade ggr 1864-1880
  * Barfurush (Iran) 1867
  * Taza (Marocko) 1903
  * Settat (Marocko) 1903
  * Casablanca (Marocko) 1907
  * Shiraz (Iran) 1910
  * Fez (Marocko) 1912
  * Jaffa (Israel) 1921
  * Damaskus (Syrien) 1925
  * Jerusalem (Israel) 1929
  * Safed (Israel) 1929
  * Hebron (Israel) 1929
  * Constantine (Algeriet) 1934
  * Bagdad (Irak) 1941
  * Tripoli (Libyen) 1945
  * Aleppo (Syrien) 1947
  * Aden (Jemen) 1947
  Massaker innan 1948. Sluta ljuga om att ni inte är mördare,hycklare och förtryckare mot judar, ni är rena as mot judar! LÄNGE LEVE ISRAEL!

   
 • At 25 maj, 2008 17:46, Anonymous Anonym said…

  salam

  Bilal al-Habashi (som utropade Azan), Salman al Farsi (som kom på idéen med att gräva vallgravarna runt lägret sedan kallad Salman al Muhammadi), Zayd bin Harithah (Profetens adoptiv son)

  Alla dessa personer var slavar och trots det så har de väldigt hög status inom Islam. Slavery som institution vart det enda praktisk möjliga för krigsfångar och en parallell till dagens fängelse. Oförmågan att förstå detta (för en icke-troende) är förståeligt, men bortom den hatiska passionen så finns det en stor mängd litteratur som bekräftar att Islamisk Slaveri vart den mest humana och milda slagen med oslagbara mängder av manumission (frisläppning) och rättigheter som andra civilisationer inte hade som exempelvis rätten av barn som födds av slavar att vara fria, förbud emot kastrering, möjlighet att gifta sig etc..

  Profeten (fvmdh) är känd för att ha bekämpat rasism och det finns hadither (traditioner) som bekräftar detta väl.

  Problemet med Islamisk slaveri (likt Kristen och Judisk slaveri) vart att muslimer inte höll sig till reglerna. Enligt Koranen är en anfall mot fredliga synd och därigenom självklart kidnappning. Detta är helt oacceptabelt i Islam, endast krigsfångar kan tas -som nåd - (alternativet vore döden, därav Guantanamo Bay kan anses som frihets berövande av fångar etc..)

  Slutligen vill jag bara påpeka att du har rätt att slaveri existerar idag i afrika och mellanöstern (Europa med, varav traffiking är en stor bekymer och håller den högsta mängden av ofria människor ofria, Holland och Tyskland har legaliserat prostutition vilken inte gjort saken bättre) och att kolonial makterna utnyttjade denna faktor för att explotera andra befolkningar efter att ekonomin i väst indien sviktad och humanister vunnit mark. Det viktiga är däremot att det vart en lång process och en gradvis utveckling. Detta går att uttyda ur Profetens (fvmd) liv och hand rättfärdiga Imamer (ahl al-bait (fvmd))

  Man måste förstå, likt västvärlden var tvungen att göra från 1850 fram till 1960 tal att det skulle vara omöjligt att riva av en samhälle från dess ekonomiska och sociala bas, utan att det måste ske genom rätt och lag (särkilt i mellanöster i 700 talet där många faktiskt var rätteligen slavar på grund av brott och krig), och denna gradvisa process startade faktiskt med Islam:

  "Certainly We have created men [to dwell] in distress. What! Does he think that no one has power over him? He shall say, "I have wasted much wealth" Does he think that no one sees him? Have We not given him two eyes, a tongue and two lips, and We pointed out to him the two conspicuous ways [of good and evil]? But he would not attempt the uphill road. What will make you comprehend what the uphill road is? It is the setting free of a slave..." 90:13

   
 • At 05 juli, 2008 01:16, Anonymous Anonym said…

  Lyssna nu noga, du har inte ställt en fråga om slaveri. Du har däremot skrivit upp en massa anklagelser och rykten som är långt ifrån sanning som du och alla andra fucking västerländska lättlurade idioter har hört. Du tror att du är kritisk och säger vad du tycker för att du kan, men allt det du tycker är bara något makthavarna i världen vill att du ska tycka. De är precis som du rädda för Islam, för att det är världens snabbast växande religion. I din åsikt är Islam något fult och orimligt, kan du då förklara varför dina kära landsmän väljer vår religion framför andra? Jag känner minst 20 svenska muslimer som blivit inspirerade av Islam trots alla falska bilder som getts i media. Så om du min kära vän, hade gjort som dina smarta landsmän och grävt djupare i Islam med hjälp av Koranen och inte hadither eftersom du inte vet vilka som är autentiska eller inte, hade även du förstått varför folk väljer Islam. Förstår du inte att det verkligen är den sanna religionen? Ser du ingen skillnad på kristna och muslimer? Vi är de enda som har bevarat vår religion utan att ändra på den för att göra vårt liv enklare. Så om du ska kritisera en religion, kritisera för all del Kristendom. Det var kristna som stod bakom Förintelsen, inte muslimerna. Kristna grundade KKK, inte muslimer. Kristna brände fritänkande kvinnor, Islam gav kvinnorna rättigheter. Kristna har sett till att judar blev förtryckta i tusentals år. Muslimer, ottomanerna, gav judar en plats att bo på när ni gjorde detta.
  Och för att inte tala om att ni har värderat vår profet lika högt som Gud själv? Jesus var inte Guds son, han var ett sändebud! Ni har verkligen blivit vilseledda. Jag är muslim och jag känner inget hat för judar.
  Jag tycker judarna är ett mycket bättre folk än kristna, de avgudar i alla fall inte Moses.

  Slutligen vill jag bara be dig att ta detta erbjudande. Jag vill att du läser ut Koranen (Mohammed Knut som översättaren), och om du fortfarande vägrar tro på sanningen kan du skriva vad du vill... för då finns det inget hopp kvar för dig.

   
 • At 16 november, 2008 13:49, Blogger Unknown said…

  Du är väldigt dålig på att skriva och inte nog med det, din "fakta" är otrolig dålig.

  Slavar och bullshit, du borde skämmas...

   
 • At 01 juli, 2009 23:59, Anonymous Anonym said…

  JAG HOPPAS ATT ALLA NI SOM INTE HAR KUNNIGHET SÖKER DET OCH MÅ ALLAH VÄGLEDA ER.

  BISMILAH.

  Islam är den rätta religionen och Koranen är boken nedsänd från DIN skapare till DIG genom vår profet sas.

  Säg inget om du är okunnig gå lär er om islam först innan ni öppnar er mun.

  Ni som sitter och kritiserar Islam gör den endast för att ni försöker o hitta så många brister men ISLAM har inte en ENDA brist. Det är ert samhälle som har brister. Sverige mest känt för våldtäkter va ? haha Ja kritiseera islam ni ..
  Om man följde Islam, vilket ni gör eftersom ALlah har gjort er blinda och döva så skulle samhället vara perfekt. LÄR ER

   
 • At 02 juli, 2009 00:00, Anonymous Anonym said…

  VIlket ni INTE gör.. Skrev fel

   
 • At 11 september, 2010 21:29, Anonymous Anonym said…

  OM NU ISLAM ÄR SÅ UNDERBART SÅ KAN MAN FRÅGA SIG VAD I HELVETE NI FLYTTAT TILL ETT ICKE-MUSLIMSKT LAND? OM NI INTE TRIVS SÅ ÅK HEM DET ÄR INTE SVÅRARE ÄN SÅ.SLAVERI ÄR NÅGOT FRUKTANSVÄRT, LIKASÅ PEDOFILI. MUHAMMED LÅG MED SIN NIOÅRIGA BRUD AISCHA, OCH DET ÄR ALLTSÅ LAGLIGT ENLIGT SHARIA ATT ÄGA SLAVAR OCH TA FLICKOR SOM BRUDAR FRÅN NIOÅRSÅLDER-DET FINNS INGET MORALISKT ELLER VACKERT MED DET. NI HAR ETT VAL. FLYTTA TILL ETT MUSLIMSKT LAND SÅ KAN VI SOM UPPSKATTAR DEMOKRATI OCH YTTRANDEFRIHET FÅ LEVA HÄR I LUGN OCH RO. MEN SANNINGEN ÄR ATT DET INTE EXISTERAR ETT ENDA MUSLIMSKT LAND SOM HÅLLER VÅR STANDARD. BIDRA MED NÅGOT BRA, VAD HAR NI BIDRAGIT MED TILL DET LAND NI VALT ATT FLYTTA TILL???

   
 • At 14 januari, 2011 08:45, Anonymous Anonym said…

  Innan Islam, det fanns inte en enda person, ideologi eller skriftliga lagar som säger att man måste förbjuda slaveri! detta är nummer ett! Du tror inte på mig, detta var grunden till FN lagar i mänskliga rättigheter googla på det om du vill, medan resten av världen har varit i kaos bland annat Europa! dessutom de som snackar om kvinnor och deras rättigheter, första lag skrift att de får arv efter deras föräldrar eller män kom pga Koranen också den är nämnde i FN officiella webb sida medan resten av världen i den här tiden bland annat Europa hade man en okänd nummer av kvinnor som hade inga rättigheter alls! dessutom kvinnorna gifter sig i en tidig åldern i 600 talet i hela världen ända till 1950 talet, du tror inte!Kolla när din mormormor (3 eller 4 generationer bakåt) när hon gifte sig, Kolla på den heliga Birgitta (Briget of Sweden), 13 år gammal redan gift under 1300 talet , googla gubbe! dessutom för att visa att du är okunnig och du vill bara snacka, när man förbjuder en sak idag, det kan ta tid till man blir av en negativ fenomen i samhälle, exempel enda tills idag! det finns rasismen i världen medan världen har kämpat mot det över 300 år hittills, tvärtom just nu det finns statistiker som visar att rasismen ökade t.ex SD i Sverige och massa andra partier i hela världen eller behöver du googla på den också! en annan snubbe som skrev en löjlig kommentar om det är så perfekt i Islamiska världen varför vi är här? först vem sa att det är perfekt? det andra om du är så stolt över västvärldens politik , är du stolt att USA och England mördade 1,6 miljoner irakier bara i Irak, utan Afghanistan, Somalia och massa andra länder? Mr västvärlden, det verkar som du är världigt nationalist men du glömde att någon gång i tiden Sverige hade svält och en stor del av Sverige flyttade till USA för att rädda deras liv. det finns inte västvärlden och Islamistvärlden när det gäller döden, vi är alla människor som går under sanden någon gång i livet tills vidare och alla behöver sin medmänniska någon gång i sitt liv. En annan snubbe som snackade om Judarna, han glömde vad hade hänt i Europa! de hade under medeltiden enda till den andra världs kriget och han påstår att Israel är bra medan han såg vad som hade i Gaza 2009 och ship to gaza 2010 dessutom massa andra grejer som man brukar inte visa! det verkar som han älskar att döda 2000 barn med bomber och det spelar ingen roll för honom eftersom de är Muslimer.Dessutom Ortodoxa Judar är mot Israel medan du kommer utan kalsonger och visar din stolthet över massmord. jag har bifogat en video till dig om en gubbe som heter dr Norman Finklestein, en hög utbildad Jude som Hitler dödade hela sin familj, han försvarar palestina och går mot Israel: http://www.youtube.com/watch?v=5B7ijMjc2Js&feature=related
  ----------------------------------
  Om någon mer har mer hat mot Islam, jag vill att du ska fråga dig själv en fråga: Hur länge ska du hålla på hata andra folk? är det värt? lycka till!

   
 • At 23 januari, 2011 11:00, Anonymous Anonym said…

  At 14 2011 08:45, Anonym

  Och du ska snacka om hat va?!! Fy fan det fan ni som har det skrivet i erat fucking heliga bok vilket jag fattar inte hur den han vara helig????? ar det inte quranen som sager doda dem (almusrikin, kristna och judar), ar det inte din profet som det sista han sa innan han dog ( gud forbanade dem kristna och judar) fan hehehe sluta spela modern och sa fin, folk ar inte sa dumma langre. jag ar i ett arab land nu och jag kan saga dig jag vill spy av hur maniskor ar och vilka svin jag ser varje dag, langtar varje minut att dra harifran och av all javla gap hela tiden fran all moske allahuakbar hela tiden. och ni vill hamta det shit till Sverige och europa fuck.

   
 • At 26 mars, 2011 22:46, Anonymous Anonym said…

  HAhahaha förbanna judar och kristna HAHAHAHAH SNÄLLA LÅT MIG BARA SKRATTA HAHAHAHAHA....-_-..
  seriöst du fattar ju noll komma noll komma noll ju!!!!
  Herregud va ja blir irreterda!!
  VÅLTÄKT ÄR INTE TILLÅTEN INOM ISLAM!!!
  INTE SLAVERI HELLER!!!
  DU SOM BOR I ETT ARABLAND SNÄLLA BERÄTTA TILL MIG HUR MÅNGA SLAVAR HAR DU SETT DÄR HITTILS..1..2.nejnej de e för lite 95 kanske?
  HAHAH BRIST PÅ KUNSKAP OCH MAN SÅG DE DIREKT PÅ DIG OAHHAHAHAHAHAXD

   
 • At 26 januari, 2012 21:21, Blogger hshs said…

  eyyyy vem sa till dig att mohammed hade slavar?

   
 • At 02 oktober, 2016 04:33, Blogger Unknown said…

  Brist på kunskap verkligen... ,dom kanske skriver negativt om Islam som absolut ingenting med religionen att göra, känner mig kränkt som muslim få höra smyg rasism men snälla säg det ut på min face istället för nätet, sluta göm er bakom skärmarna och skriva så hemska saker.Sakta och säkert kommer dom förstå den korrekta religionen Islam bättre även vi muslimer behöver det. Må gud vägleda oss

   
 • At 02 oktober, 2016 04:37, Blogger Unknown said…

  Svär trött på er hatare !!!! Vi muslimer respekterar kvinnor alltså de som följer Islam på rätta sättet, Profeten hade bästa karaktär mot människor oavsett kön, han behandla de rätt,läss på oki läs på sluta grubbla ni hatare,,börja diskutera på professionellt sätt

   
 • At 02 oktober, 2016 04:37, Blogger Unknown said…

  Svär trött på er hatare !!!! Vi muslimer respekterar kvinnor alltså de som följer Islam på rätta sättet, Profeten hade bästa karaktär mot människor oavsett kön, han behandla de rätt,läss på oki läs på sluta grubbla ni hatare,,börja diskutera på professionellt sätt

   
 • At 02 oktober, 2016 04:37, Blogger Unknown said…

  Brist på kunskap verkligen... ,dom kanske skriver negativt om Islam som absolut ingenting med religionen att göra, känner mig kränkt som muslim få höra smyg rasism men snälla säg det ut på min face istället för nätet, sluta göm er bakom skärmarna och skriva så hemska saker.Sakta och säkert kommer dom förstå den korrekta religionen Islam bättre även vi muslimer behöver det. Må gud vägleda oss

   
 • At 16 oktober, 2016 16:38, Anonymous Anonym said…

  "vi muslimer respekterar kvinnor alltså de som följer islam på rätta sättet"
  Övriga kvinnor respekterar ni inte då alltså. Bra då vet vi det.

   

Skicka en kommentar

<< Home