Islamkritik

Islam, en totalitär politisk ideologi som av sina anhängare kräver att de skall eftersträva dominans med alla nödvändiga medel. Saklig och motiverad kritik av islam, koranen och Muhammed, ej riktad mot muslimer som individer eller folkgrupp.

2004/09/14

Samuel Huntington

Ny civilisationsartikel av Huntington (970130)

Tja, vad kan man säga. Den allmänt förhånade Huntington har förstås rätt.


"Clash of civilizations.." var i alla fall en väldigt bra bok. Jag kunde i alla fall inte komma på några allvarligare invändningar, men vänsterfolket (98 % av svenskarna) slår knut på sig själva för att avfärda honom.


Man kan ju förstå dem i deras iver att avdramatisera och bortförklara hotet från islam. Om vi nu envisas med att behålla individuell frihet, yttrandefrihet, mänsklig värdighet och individuella mänskliga rättigheter så verkar det ju inte finnas något många andra alternativ än att se fram mot ett blodigt, vidrigt krig. Och det verkar ju inte så kul förstås.


Då kan det ju verka mer tilltalande att hoppas på det bästa och acceptera ett gradvis maktövertagande, med kanske uthärdliga villkor som lydfolk.


Dessutom så är ju klassiska västerländska värden idag mest förknippade med miljöförstöring, kolonial utsugning, kvinnoförtryck, rasism och andra inslag i vänstermytologin. Vem vill försvara sånt?


Och vem vet, islam kanske leder till någon sorts mysig "andlighet" med såna där snurrande dervisher och sånt? Lite New Age över det hela?