Islamkritik

Islam, en totalitär politisk ideologi som av sina anhängare kräver att de skall eftersträva dominans med alla nödvändiga medel. Saklig och motiverad kritik av islam, koranen och Muhammed, ej riktad mot muslimer som individer eller folkgrupp.

2004/09/11

Judehat inom islam - inget nytt fenomen

Det kan finnas anledning att tala om fientlighet mot judar och mot Israel från många muslimer, både i väst och i muslimska länder. Många muslimska länders ledningar har en israelfientlig politik som officiell linje, med ett starkt stöd från den allmänna opinionen i den muslimska världen.

I väst förklaras det oftast med konflikten mellan Israel och palestinierna, och man menar att allt detta skulle avta eller försvinna om Israel fortsatte "fredsprocessen" och lät alla palestinier flytta tillbaka till sitt så kallade hemland.

Men judehatet är inte ett nytt fenomen inom islam. Muhammed var, speciellt i verserna från Medina, uttalat hatisk mot judarna. Han hade ursprungligen förhoppningen att omvända dem till islam, men istället drev de med honom för hans bristfälliga kunskaper om judendomen och för hans klumpiga argumentation.

I islamisk tradition och med tydligt stöd i Koranen kan ett besegrat folk med rätta föraktas, och behandlas som "Dhimmi".

Det innebär att vara föremål för en godtycklig behandling, i vissa fall kunde det innebära vissa privilegier, och i andra fall regelrätta förföljelser och massmord.

3 Comments:

 • At 28 maj, 2007 00:55, Anonymous Anonym said…

  Dagens "latniska" siffror kommer inte från arabiskan. De kommer från arameeiskan (syriskan) googla efter arameiska alfabetet och jämför "Olaf beth gomal dolath he waw zay heth teth" med "1 2 3 4 5 6 7 8 9". Så kommer du se skillnaderna. Och arabiskan kommer från arameiskan.

   
 • At 07 augusti, 2007 13:35, Anonymous Anonym said…

  Hej du blinda islamkritiker...

  Trevligt att du bara ser Islam som ett hot mot världen när du mitt framför ögonen på dig, blind pengaälskare som du är, kanske även själv en jude; har en religion som FÖRDÖMER Kristendomen och ICKE-JUDAR på de värsta oförklarliga sätten.
  Välkommen till judendomen!

  http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=6500000000000046&conference=10500000000000637&posting=19500000003840094

  http://www.radioislam.org/talmud/talmud2.htm

  2 av många, många källor. Och ja huvudkällan är ju judarnas kära talmud.
  OK den enda lyder "radioislam", men innehåller faktiskt intressant läsning om du är insatt i engelskan.

  När du läst igenom dessa trevliga citat så kan du avgöra vilket folk som är den största bunten pedofiler genom historien så du äntligen kan lägga ditt besudlade tangentbord åt sidan.
  Fast du har ju inte skrivit på några år nu...
  Hoppas den torkan håller!

  Ha det fint och läs nu igenom alla söta citat.

   
 • At 18 augusti, 2007 13:31, Anonymous Anonym said…

  Hammid: På vilket sätt gör det faktum att andra religioner i regionen (på vilka Islam f ö är baserade!) OCKSÅ har rasistiska element Islam mindre rasistisk?

  På vilket sätt gör det att det finns pedofiler inom andra religioner Mohammed till mindre pedofil?

  Ett äckligt beteende hos en grupp ursäktar inte minst lika vidrigt hos en annan.

  Typiskt apologetbeteende, kom med nåt annat.

  Och må Allah bajsa i dina skor!

   

Skicka en kommentar

<< Home